Sidor

tisdag 22 februari 2011

Förlåt

för att jag har varit en sådan urusel bloggare.
Dubbla jobb lämnar inte mycket över i energi för att få till det med datorn, och eftersom jag måste vara dubbelt så effektiv för att hinna med båda jobben hinner jag inte blogga där heller.
Det ska absolut bli lite bättre ordning på mig, bara hav tålamod tills jag hittar lite flyt i min nya, men ack så härliga vardag!

Maten flyter på bra, kollhydrater och socker är bannlysta. Det enda bekymmer jag haft är att jag skanske inte fått i mig tillräckligt med fett alla dagar, men jag blir allt bättre på att planera och hitta fiffiga lösningar för att ta med mig mat.

I lördags vägde jag mig.
När jag började äta efter sopporna två veckor tidigare vägde jag 79, 9 kg.
För att kroppen skulle få en chans att ställa om till min nya kost vägde jag mig inte veckan därpå (jag vet hur jag funkar, skulle vågen visat + skulle jag ha börjat mixtra med maten) utan lät det gå två veckor, och i lördags vägde jag 79,5!
Någonting händer, och det ska bli en ren fröjd att ställa mig på vågen på lördag.

Jag har bestämt mig för att köra den här varianten i några veckor och se hur det går viktmässigt. Märker jag att det står stilla eller tassar uppåt får jag börja se över proportionerna mellan fett och protein, men fram till dess låter jag det vara och bara äter det jag ska tills jag blir mätt och belåten.
Fördelningen ligger på ca 10% kolhydrater, 25% protein och resten fett. Jag har nog aldrig mått så bra!
Suget efter något att snaska på eller mysa med är puts väck, jag får äta allt det jag tycker är så vansinnigt gott och som jag tidigare fått vara så himla restriktiv med- typ carbonara. Idag åt barnen pasta cabornara, medan jag år zuccinidito. Gud så gott!
Framförallt blir jag mätt. Har jag tagit det lugnt med mejeriprodukter och kolhydrater under dagen kan jag mycket väl göra varm choklad, med sukrin istället för socker och hälften fet mjölk/ hälften grädde och jäsa med framför tv:n. Med en rejäl klick vispad grädde till. Heaven!

Jag äter mer grönsaker än jag någonsing tidigare gjort, den lite fetare maten kräver den fräschören har jag märkt. Barnen har blivit helt tokiga i blomkålsris och broccolimos- två av de grönsaker jag aldrig fått i dem tidigare.
Maken har tappat 5 kg på en vecka. Typiskt honom, han ska alltid vara värst;D

1 kommentar:

  1. Inte behöver du be om ursäkt. Var bara skönt att höra att din tystnad inte berodde på dikeskörning! heja dig! Kram

    SvaraRadera